Barn ikledd fotballtøy jubler

Fotballturnering og verdensmesterbesøk

Tekst og foto: Ingrid Stokke

Etter en uke med intens trening avsluttes Småtrolluka med fotballturnering på Trollbanen. Gruppene blir inndelt i mindre lag som spiller mot hverandre i den avsluttende turneringen.

De aller minste var inndelt i lagene «Troll» og «Rosenborg».

Gjennom uka har deltagerne i Småtrolluka hatt muligheten til å delta i Mesternes Mester, hvor det har blitt arrangert en ny konkurranse på Trollbanen hver dag. I disse konkurransene har deltagerne vært inndelt i aldersbestemte grupper. Den som har gjort det best i sin gruppe fikk fredag prøve seg i den avsluttende konkurransen mot vinnerne i de andre gruppene. Gruppevinnerne som fikk delta i finalen var Erika Bolme Sæter, Sondre Solum Svinsås, Amanda Sellie-Elshaug, Jostein Fiske, Anna Børset, Petter Granmo Halseth og Anne Bolme Nonstad.

På banen ble det rigget opp en løype med blant annet rispose-kasting, balansering og pressisjons-skyting. Vinneren av årets Mesternes Mester ble Petter Granmo Halseth, som fikk med seg Lyon-jakke og shorts signert av ingen ringere enn Ada Hegerberg.

Finalistene ut fra start.
Petter Granmo Halseth først over målstreken.

I pausen av turneringen kom nok det som for mange ble høydepunktet med dagen. Brødrene Erlend og Brynjar Fagerli, også kjent som Fagerlibrothers, er flere ganger verdensmestere i fotballtriksing, og tok fredag turen til Rindal for å ha oppvisning for småtrollene på Trollbanen. 

Etter oppvisningen dannet det seg raskt en lang kø for å få bilde og signatur av de regjerende verdensmesterene.

Pausen ble også benyttet til å dele ut Sigurd Røens Idrettspris. Prisen ble opprettet på bakgrunn av overskuddet etter arbeidet med statuen av Sigurd Røen, i tillegg til bidrag fra Rindal Sparebank og Rindal kommune. Prisen har blitt utdelt annethvert år siden 1993 til en person eller gruppe som har markert seg innen idrettslivet i Rindal. I år valgte juryen å dele ut to idrettspriser. Prisene gikk til to utøvere som begge er ambisiøse innen idretten og har oppnådd gode sportslige resultater de siste årene. 

Prisene ble tildelt Mail Eidnes Bakken og Erik Løfald for deres satsing på idretten. 

Mali og Erik ble tildelt Sigurd Røens Idrettspris bestående av et diplom og en sjekk på 10.000 kroner hver.