Idrettsanlegg

Trollbanen

Trollbanen er en fullskala 11-bane med naturgress midt i Rindal sentrum.

Skogsletta fotballanlegg

Fotballbanen på Skogsletta er en fullskala 11-bane med naturgress og tilhørende garderobeanlegg. Der er det også lysløype. 

Rinnvollen idrettsanlegg

Fotballbanen på Rinnvollen er en fullskala 11-bane med naturgress og tilhørende garderobeanlegg. 

Rindalshallen

Rindalshallen er en fullisolert innendørs flerbrukshall på 50×75 meter med en spilleflate for fotball på 40×60 meter. Den har friidrettsfasiliteter for 60 meter løp, lengde og høyde. 

Flerbrukshall

I Rindalshuset finner du en flerbrukshall med håndballmål, innebandymål, volleyballnett, to basketballbaner på kortveggene og hevbare kurver for en fullskala basketballbane. Her er det utstyr for mange forskjellige sportsgrener. I enden av hallen er det også klatrevegg. Hallen kan deles i to med nedsenkbar skillevegg. 

Svømmehall

Rindalshuset har et 12,5 x 10 meter stort svømmebasseng. Anlegget ble renovert vinteren 2018. Temperaturen ligger normalt på ca. 30 grader. Én dag i uken varmes vannet opp til ca. 34 grader i forbindelse med voksenbad og småbarnsbading. Det er badevakt til stede under åpningstidene. 

Sagene Amfi

Like ved Bakken Helse og Saga Trollheimen Hotel i Rindal finner du en komplett ishockeybane med velpreparert is og skikkelig vant rundt.

Klatrevegg 

I Rindalshuset finner du en klatrevegg i enden av flerbrukshallen. Trollheimen Klivarlag er aktive brukere av veggen.

Styrkerom 

I Rindalshuset finner du styrkerom med apparat og spinningavdeling. I tillegg har vi den private aktøren Bakken Helse som er et helsesenter med treningssenter. Treningssenteret er godt utstyrt med både styrke- og kondisjonsapparater, og tilbyr varierte gruppetimer. 

Skytebaner 

I Rindalshuset finner du en 15 meters innendørs skytebane. Her er det kun tillatt med kaliber .22. Skytterlagene i Rindal drifter i tillegg utendørs skytebaner i Romundstadbygda, Lomunddalen og på Skogsletta.

Travbane 

Like utenfor sentrum finner du Rindal travbane. Travbanen har ridebane på indre bane og treningsbane rundt i tillegg til flere luftegårder. Stallen har sju permanente hestebokser.  

Bil- og motocross 

Trollheimen motorsenter har bilcrossbane og godkjenning for snøscooterkjøring vinterstid. Anlegget har også en treningsbane for motocross på den indre delen av banen. NMK Surnadal og Rindal står for driften av banen. 

Ski 

I Rindal finnes oppkjørte skiløyper til bruk for alle. Her er det turer for forskjellig ferdighetsnivå. Se oppdaterte løyper i Rindal på løyper.net (loyper.net).

Småtrolluka

Rindal IL arrangerer Småtrolluka. En aktiv uke med to fotballøkter på Trollbanen hver dag, og Mesternes Mester midt på dagen. Kveldsaktiviteter som fotballgolf, Rindal Sparebanks banksprint, straffesparkkonkurranse og kino. Fotballturnering og finaler i Mesternes Mester på fredag.

Lag og organisasjoner

Rindal Idrettslag er den største aktøren for organisert idrett i Rindal. De har tilbud som fotball, håndball, ski og friidrett. Bygda har også andre lag som tilbyr organiserte aktiviteter. For eksempel drifter Sagene Puck en utendørs ishockeybane. Vi har klatrelag, skytterlag, sportsskytterklubb og travklubb med egen travbane. Undersøk organisasjonene for å finne oppdatert informasjon om hva de kan tilby.

Rindal IL

Rindal Idrettslag er den største aktøren for organisert idrett i Rindal. De har tilbud som fotball, håndball, ski og friidrett.

Sagene Puck

Sagene Puck anlegger ishockeybane hver sesong i Rindal. Alle er velkomne til Sagene Amfi til hockey og annen lek på blank is.

Trollheimen klivarlag

Trollheimen Klivarlag ble etablert som Skåkleiva klivarlag i 1989 av områdets klatrepionerer. Medlemmene klatrer både inne og ute i områdene rundt Surnadal og Rindal.

Skyting

Det finnes sportsskytterklubb og flere skytterlag som trener ved de forskjellige banene i bygda. Her blir det mellom annet lagt til rette for jegerprøven og øving til deltakelse på landsskytterstevne.

Travklubb

Rindal Travklubb ble stiftet i 1926 og er et lokallag under DNT (Det Norske Travselskap). Klubben sine aktiviteter er i hovedsak relatert til hest, med vekt på travsport.

Bil- og motocross 

Norsk Motor Klubb Surnadal og Rindal ble grunnlagt i 1987 og hadde sitt første løp på ny bilcrossbane i 1989. I 2001 ble det også bygd knattecrossbane på innerbanen.