Gutt sitter med headset foran PC, tastatur med RGB, foto

Tid til å være i Rindalshuset

I Rindal er vi opptatt av å skape en god barndom for våre innbyggere. Midt i sentrum finner du Rindalshuset, et flerbrukshus som fungerer som en levende og mangfoldig samlingsplass for barn og unge. Her tilbys et bredt spekter av aktiviteter og fasiliteter, alt fra idrett og kultur til sosiale møteplasser. Aller viktigst skal Rindalshuset føles som et trygt sted å være, og gi barn og ungdom en følelse av tilhørighet, med mulighet til å skape nye interesser og kunne uttrykke seg fritt. 

Biljard i Rindalhuset. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

En viktig møteplass 

Møteplasser for barn og ungdom er fundamentale for deres utvikling og trivsel. Slike samlingssteder tilbyr mer enn bare fritidsaktiviteter; de fremmer sosial, emosjonell og intellektuell vekst blant unge, i en periode av livet hvor utforsking av identitet og fellesskap er sentralt. 

Det er tirsdag, klokka har akkurat bikket to på ettermiddagen. Ruvende latter og biljardkuler som kolliderer ljomer gjennom gangene på Rindalshuset. Det er 6. klassingenes dag, og den skal utnyttes. I oppholdsrommet, med tilknytning til 

biblioteket, står biljardbord, fotballspill, pingpongbord, flere hyller med brettspill, bord og stoler. Alt skal selvfølgelig brukes. 

Foosball i Rindalhuset. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design
Brettspill i Rindalhuset. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Over halvparten av skoleklassen har tatt turen til Rindalshuset denne ettermiddagen, og slik bruker det altså å være. Frem til kl. 16 får de leke og spille som de vil, i tillegg har de mulighet til å kjøpe pizza eller noe annet godt i kiosken. De som trives best med skjermspill, trekker seg gjerne inn på TV-rommet for litt Playstation. Her kan de også streame noe på skjermen. I går var 5. klassingene her, og i morgen er det 7. sin tur. 

Etter hvert som timene går, begynner eldre ungdom å snike seg inn gjennom dørene. De forsvinner inn på gaming-rommet. Her sosialiserer de seg gjennom et annet univers, samtidig som de er i selskap med hverandre. Etter kl. 16 er Rindalshuset nemlig en ungdomsklubb mandag til onsdag, og fra kl. 14.30 torsdag og fredag. Her kan alle mellom 13-18 år spille eller chille frem til kl. 21. 

Gamingrom i Rindalhuset. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Et sted for fysisk aktivitet 

I Rindalshusets underetasje finner du både, idrettshall, svømmehall, styrkerom og skytebane. 

Idrettshallen fremstår som et samlingspunkt for sportsaktiviteter. Her er det rom for ulike typer idretter og arrangementer. 

Håndballtrening i Rindalhuset. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

I svømmehallen kan du velge å slappe av, trene, eller bare ha det gøy. 

Styrkerommet er utmerket for de som ønsker å holde seg i form, både nybegynnere og erfarne over 16 år. Her finnes alt fra tredemøller og spinningsykler til romaskin, ellipsemaskin og ulike styrkeapparater. 

Skytebanen i Rindalshuset tilbyr et spennende alternativ til de mer tradisjonelle sportsgrenene. Med 10 baner på 10, 15 og 25 meter, har du mulighet til å utvikle ferdigheter i en sport som krever konsentrasjon og presisjon. Banen kan leies av både privatpersoner og lag/foreninger med instruktører fra skytterlaget. I tillegg arrangeres det jevnlig samlinger, instruksjonskurs og konkurranser, samt skyting for ungdom i regi av Rindal skytterlag hver tirsdag. 

Kulturelle innslag 

I Attanova, Rindalshusets kino er et fint sted å dykke inn i filmens verden. Her sendes det filmer hver helg gjennom hele året. Med sine 133 sitteplasser fungerer kinoen også godt som en kultursal for konferanser, foredrag og små kulturforestilinger 

Kulturelle innslag. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Rindalshallen 

Like ved Rindalshuset står Rindalshallen – en innendørs fotballhall som tilbyr et allsidig rom for ulike arrangementer og aktiviteter. Hallen kan tilpasses ulike behov, fra sportsarrangementer til kulturelle hendelser, og gjør det mulig for barn og unge å drive typiske uteaktiviteter hele året, også utenfor sesong.