Skilt som viser turer i området rundt Iglkjønna, foto

Tid til å være på Igltjønna

Igltjønna, Rindals perle, skinner like sterkt under vinterens frost som i sommersolens stråler. Det naturskjønne vannet er et fristed for aktiviteter, avslapning, og samvær gjennom alle fire årstidene. Fra frisk isbading og varme sammenkomster rundt bålet, til fredfulle turer og sommerdager fylt med bading og pikniker – Igltjønna er selve definisjonen på Rindals aktive og inkluderende fellesskap. 

Foto: Allsidig Design

Vinterparadis

I Rindal er vi som regel velsignet med en fin vinter – hvitkledde fjell som omkranser den lille bygda vår. Gjennom vinteren byr Igltjønna på flere opplevelser, fra skøyting når isen har lagt seg, til skiløyper, isbading og isfiske når snøen har falt. De kalde månedene gir også rom for sosiale samlinger rundt bålet, der grilling blir en måte å nyte de klare vinterkveldene på, gjerne sammen med venner og familie. 

Foto: Allsidig Design
Isbading Igltjønna. Foto: Allsidig Design

På hver sin kant står badstua og fugletittertårnet. Disse ble konstruert av noen kreative NTNU-studenter, til glede for alle som måtte ønske å bruke dem. Nøkkel til badstua får du lånt helt gratis, og er nesten et must om du skal driste deg til å isbade. 

Foto: Allsidig Design

Sommeridyll

Om sommeren forvandles Igltjønna til en innholdsrik badeplass, med stupetårn og ulike aktivitets- og lekeapparater. Området rundt vannet er utstyrt med benker, bord, og grillplasser som er perfekte for sommerlige pikniker og sammenkomster. Et lite steinkast fra parkeringsplassen ligger også en liten kiosk. Her stiller lokal ungdom opp for at store og små kan nyte kalde forfriskninger, snacks og lett servering på denne tiden av året. 

Foto: Allsidig Design

Turmuligheter året rundt 

Runden rundt Igltjønna er en fin tur som passer de aller fleste. I tillegg er tjønna utgangspunkt for et nett av merkede turstier – året rundt. Om vinteren kan du gå etter nypreparerte spor, og når snøen er smeltet er mulighetene utømmelige. 

En møteplass

Igltjønna er på mange måter en viktig møteplass i Rindal. Og med skolen strategisk plassert kun et steinkast unna, er det et fint sted å tilbringe tiden etter skoletid, i helger og ferier. Men tjønna blir også mye brukt i skolen, og er et godt alternativ som krever lite tid, transport og ressurser.