Nærbilde av malebrett med mange farger, foto

Tid til å leve i Rindal

Skjult mellom frodige skoger og majestetiske fjell, ligger Rindal – et sted hvor tiden synes å strømme litt saktere, og hvor hverdagens kvalitet måles i opplevelser fellesskap og tid. 

Bo i Rindal 

I Rindal kan du leve ut småbruksfantasien eller bygge huset du alltid har drømt om – kanskje en kombinasjon av begge? Det finnes mange ledige boligtomter i kommunen, i tillegg vil det nye Hov-bygget i sentrum være klart for innflytting i 2025. 

Da Britt Grete Moen og mannen var på leting etter boligtomt for 10 år siden, fant de drømmeplassen i Rindal. Her har de bygd sitt helt unike hus, med utsikt langt utover dalen. 

#utpåturvenner. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Med støtte fra Husbanken utvikles innovative boligkonsepter, i tillegg finnes et mangfold av hyttetomter for de som søker et fristed i naturskjønne omgivelser. Kirsti Horne fant hytteparadiset sitt i Tørsetmarka Hytteområde.

Kirsti nyter utsikten fra hytta. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Oppvekst og utdanning 

En trygg og god oppvekst er selve grunnsteinen i et velfungerende samfunn. Med fleksibelt opptak i barnehagen, streber Rindal kommune etter å møte familiers behov med minimal ventetid for en sømløs overgang. I sentrum finner du en kvalitetsrik grunnskole, strategisk plassert nær det idylliske turområdet Igltjønna, slik at barn og unge får nærhet til både lek og natur, sommer som vinter. 

Mestringsuke. Rindal ungdomskole. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

På skolen kan elevene i tillegg velge friluftsliv som eget fag, hvor de får tilbringe enda mer tid ute, og tidlig lære praktiske strategier for å klare seg utendørs.

Kultur og fritid 

En viktig del av oppveksten er også kultur – en kraft som gir identitet og bygger sosial samhørighet gjennom innovasjon og kreativitet. Rindal legger mye arbeid i å skape en god kultur, med allsidige tilbud for å skape mest mulig inkludering for både store og små. Her finnes alt fra arrangementer i Kulturboksen og mangfoldige tilbud i Rindalshuset, til lokale nisjebutikker, sjarmerende spisesteder og kunstneriske samlingspunkter. Midt i sentrum ligger et eget skimuseum, hvor man kan lære om den viktige skihistorien i Rindal. 

3 venner kafe i Rindal. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Rindalshuset er et flerbrukshus midt i sentrum, med basseng, kino, skytebane, idrettshall, styrkerom og eget møtested for ungdom med fritidsklubb, ungdomsklubb og gamingrom. Like ved ligger Rindalshallen, en fullisolert innendørs hall med fotballbane og friidrettsfasiliteter. I tillegg har kommunen både kor og voksenkorps. 

Foosball i Rindalhuset. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design
Håndballtrening i Rindalhuset. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

For den som jakter adrenalin og spenning, er Rindal et utmerket sted for både terrengsykling og BMX, med bilcrossbane både for crossbil og crossmotorsykkel. Trives man bedre med å mekke på kjøretøyene har Rindal Næringspark nylig åpnet et eget mekkeverksted. Her finnes det også et musikkrom hvor barna kan spille instrument, danse, bli med i teater og lage visuell kunst. 

Kulturskolen i Rindal. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design
Kulturskole i Rindal. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Natur og friluftsliv 

Rindal er et paradis for den som liker naturen. Med oppkjørte skiløyper, milevis med turstier, flere fiskevann og den berømte badeplassen Igltjønna er det lett å trives utendørs. Som en del av Trollheimen finner man små og store utfordringer å velge blant i fjellet også – for både barn og voksne. Denne nærheten til de fri, gjør at man rekker mye på kort tid. Dessuten driver mange med jakt i området, og det finnes opptil flere skytterlag. 

Rindal. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Firmaet iTrollheimen utnytter denne styrken, og har skapt en base for både aktivitet og utdanning, hvor barn og unge kan ha det gøy og lære samtidig. Pr. november 2023 har de 4000 følgere på Facebook og 1446 på Instagram, til tross for at befolkningstallet i Rindal er under 2000. Det er også ganske unikt å ha verdens første forskningsstasjon på troll.

Home of Trolls. Foto: Åse Børset / iTrollheimen
Foto: Åse Børset / iTrollheimen

Jobb i Rindal 

Dynamisk og allsidig, med et bredt spekter av bedrifter og kompetanseområder gjenspeiles næringslivet i Rindal. Her finnes flere ledige stillinger, samt næringsarealer og -lokaler for egen drift. 

Hedvig Bakken kjøpte en gammel syfabrikk i Rindal, da hun skulle åpne Bakken Helse i 2010. I tillegg til å være klinikk og treningssenter til glede for innbyggerne i Rindal, er de 750 kvm i dag en arbeidsplass for 4 selvstendig næringsdrivende, én ansatt og flere gruppeinstruktører.

Bakken Helse. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design

Med næringsfondet støtter kommunen entreprenørskap og innovasjon gjennom lån og tilskudd for å bygge et robust økonomisk fundament for fremtiden. Og med korte avstander er det lett å bygge nettverk, både i og utenfor kommunen. 

I tillegg til Hedvig, har flere andre startet egen næring i Rindal. Martin Trøndsdal var bare 22 år da han åpnet Gardsbakeriet Hæmstelt på hjemgården sin. Hver fredag gjennom hele året selger han brød og boller fra det lille annekset langs riksveien, med besøk fra rundt 100 lokale og gjennomreisende.

Gardsbakeriet Hæmstelt. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design
Gardsbakeriet Hæmstelt. Foto: Allsidig Design
Foto: Allsidig Design